HP Fasola Adzuki nasiona na kiełki 20g Zobacz większe

HP Fasola Adzuki nasiona na kiełki 20g

5771

New product

Nasiona na kiełki fasoli adzuki odznaczają się atrakcyjnym, czerwonym kolorem i wysoką zawartością białka wynoszącą 25%.

Więcej szczegółów

16 szt.

Dostępny

2,85 zł brutto

Więcej informacji

Nasiona na kiełki fasoli adzuki odznaczają się atrakcyjnym, czerwonym kolorem i wysoką zawartością białka wynoszącą 25%. Zawierają wszystkie niezbędne aminokwasy z wyjątkiem tryptofanu, żelazno, wapń i niacynę, a także witaminy A, B, C i E. Są polecane przy anemii oraz chorobach nerek i trzustki. Smak kiełków jest słodki, bardzo przypominający fasolę.

Nasiona należy najpierw moczyć w wodzie przez około 12h. Następnie wypłukać i przenieść do kiełkownicy. Nasiona płuczemy 3-4 razy dziennie i kiełkujemy około 4 dni. Kiełkować w miejscu nienasłonecznionym. Do namaczania i płukania używamy uprzednio przegotowanej, letniej wody.
Kiełków fasoli adzuki nie powinno spożywać się na surowo.