HP Fasola Mung nasiona na kiełki 20g Zobacz większe

HP Fasola Mung nasiona na kiełki 20g

5772

New product

Nasiona na kiełki fasoli mung są bardzo charaktertystyczne dla kuchni azjatyckiej.

Więcej szczegółów

5 szt.

Dostępny

2,60 zł brutto

Więcej informacji

Nasiona na kiełki fasoli mung są bardzo charaktertystyczne dla kuchni azjatyckiej. Są bardzo bogate w białko (ok. 20%), witaminy A, B, C i E, a także pierwiastki mineralne takie jak wapń, żelazo, magnez, potas oraz aminokwasy. Obecność wapnia i potas wzmacnia kości i zęby. Poza tym kiełki te pomagają w redukowaniu cholesterolu we krwi i utrzymywaniu prawidłowego ciśnenia krwi, a także w walce z zrzuceniem zbędnych kilogramów. Fitoestrogeny zawarte w kiełkach fasoli mung pobudzają sekrecję kolagenu i elastyny i tym samym przeciwdziałają starzeniu się skóry.

Nasiona należy moczyć w wodzie przez około 12h, płukać 2-3 razy dziennie. Kiełkowanie trwa 3-5 dni.
Do namaczania i płukania używamy uprzednio przegotowanej, letniej wody.
Kiełków fasoli mung nie powinno się spożywać na surowo.