HP Kalarepa różowa nasiona na kiełki 5g Zobacz większe

HP Kalarepa różowa nasiona na kiełki 5g

5778

New product

Kiełki kalarepy stanowią źródło wielu cennych składników odżywczych, witamin z grupy B, C, K, beta-karotenu, mikroelementów, soli mineralnych i enzymów.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Dostępny

2,10 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki kalarepy stanowią źródło wielu cennych składników odżywczych, witamin z grupy B, C, K, beta-karotenu, mikroelementów, soli mineralnych i enzymów. Zawartość tych dobroczynnych składników przeciwdziała nowotworom i wirusom, uaktywnia system odpornościowy organizmu oraz wspomaga trawienie. Kiełki kalarepy zawierają luteinę wpływającą na prawidłowe funkcjonowanie narządu wzroku oraz włókna roślinne regulujące perystaltykę jelit.

Nasiona należy przepłukać i moczyć w wodzie przez kilka godzin, a następnie umieścić je w kiełkownicy. Naczynie powinno być przykryte i znajdować się w nienasłonecznionym ciepłym miejscu. Przepłukiwać w miarę potrzeby.
Czas kiełkowania to 4-5 dni.
Do moczenia i płukania używamy uprzednio przegotowanej, letniej wody.