Soczewica - nasiona na kiełki 30g Legutko Zobacz większe

Soczewica - nasiona na kiełki 30g Legutko

0484

New product

Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin: C, B1, B2, PP oraz wapnia, fosforu, żelaza, cynku, potasu, magnezu. Ze względu na zawartość kwasu foliowego są szczególnie polecane kobietom w ciąży.

Więcej szczegółów

58 szt.

Dostępny

2,48 zł brutto

Więcej informacji

Nasiona na kiełki - soczewica (Lens culinaris) 20g

Kiełki soczewicy to bogate źródło białka, witamin: C, B1, B2, PP oraz wapnia, fosforu, żelaza, cynku, potasu, magnezu. Ze względu na zawartość kwasu foliowego są szczególnie polecane kobietom w ciąży. Delikatne w smaku nadają się zarówno do spożywania na surowo w sałatkach, do kanapek lub na ciepło do potraw z woka i patelni.

Sposób produkcji kiełków:
Wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin letnią przegotowaną wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 3-4 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.

Produkty powiązane