Pszenica nasiona na kiełki 50g LEGUTKO Zobacz większe

Pszenica nasiona na kiełki 50g LEGUTKO

4934

New product


 Spożywanie kiełków pszenicy korzystnie wpływa na pracę serca i spowalnia proces starzenia. Kiełki pszenicy polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

1,72 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, witamin i soli mineralnych.
Kiełki pszenicy zawierają liczne witaminy z grupy A, B, C i E, oraz duże ilości żelaza, fosforu, potasu, jodu i miedzi. Spożywanie kiełków pszenicy korzystnie wpływa na pracę serca i spowalnia proces starzenia. Kiełki pszenicy polecane są jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek.

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełkownicę należy ustawić w ciepłym jasnym miejscu. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.

Produkty powiązane