Mieszanka Chińska 40g nasiona na kiełki PLANTICO Zobacz większe

Mieszanka Chińska 40g nasiona na kiełki PLANTICO

1253

New product

Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków znajdujących zastosowanie w potrawach kuchni azjatyckiej. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni.

Więcej szczegółów

2 szt.

Dostępny

2,84 zł brutto

Więcej informacji

Świeże kiełki nasion mają wyjątkowo wysoką wartość odżywczą, W wypuszczanym przez roślinę pędzie koncentrują się wszystkie składniki odżywcze: witaminy A, C, B1, B6, E, H oraz składniki mineralne i mikroelementy. Są także źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i błonnika. Mają wszechstronny wpływ na nasz organizm. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek, wykazują pozytywne działanie na serce, nerwy, skórę, krew i mózg, chronią przed wieloma chorobami, odmładzają i odchudzają.

Mieszanka chińska skomponowana jest z gatunków znajdujących zastosowanie w potrawach kuchni azjatyckiej. Kiełki świetnie smakują przyrządzone na patelni z niewielką ilością oleju, jako samodzielne danie lub dodatek do potraw. Mieszanka skomponowana z gatunków będących nieocenionym źródłem łatwo przyswajalnego białka, obniżających poziom złego cholesterolu oraz zawierających duże ilości antyutleniaczy, które zapobiegają chorobom serca i nowotworom. Mieszanka dostarcza organizmowi kwasu foliowego.

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełkownicę należy ustawić w ciepłym jasnym miejscu. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura. 

Skład mieszanki:

Soczewica jadalna - 25%
Groch zwyczajny - 25%
Ciecierzyca pospolita - 20%
Fasola adzuki - 15%
Fasola mung - 15%