LUCERNA nasiona na kiełki 20g PLANTICO Zobacz większe

LUCERNA nasiona na kiełki 20g PLANTICO

1386

New product

Kiełki lucerny charakteryzują się delikatnym, subtelnym smakiem, dlatego też są doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek, jajecznicy, omletu, jogurtu. Krótko obsmażone na rozgrzanym tłuszczu są smacznym dodatkiem do dań ziemniaczanych, z ryżem, makaronem. Ponadto są cennym żródłem fitoestrogenów (hormonów roślinnych), które w naturalny sposób pomagają zwalczyć symptomy menopauzy.


Więcej szczegółów

19 szt.

Dostępny

2,68 zł brutto

Więcej informacji

Świeże kiełki nasion mają wyjątkowo wysoką wartość odżywczą. W wypuszczonym przez roślinę pędzie koncentrują się wszystkie składniki odżywcze: witaminy A, C, B1, B6, E, H oraz składniki mineralne i mikroelementy. Są także źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i błonnika. Mają wszechstronny wpływ na nasz organizm. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek, wykazują pozytywne działanie na serce, nerwy, skórę, krew i mózg, chronią przed wieloma chorobami, odmładzają i odchudzają.


Kiełki lucerny charakteryzują się delikatnym, subtelnym smakiem, dlatego też są doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek, jajecznicy, omletu, jogurtu. Krótko obsmażone na rozgrzanym tłuszczu są smacznym dodatkiem do dań ziemniaczanych, z ryżem, makaronem. Ponadto są cennym żródłem fitoestrogenów (hormonów roślinnych), które w naturalny sposób pomagają zwalczyć symptomy menopauzy.

PRODUKCJA KIEŁKÓW:
Produkcja kiełków jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Bio-Natura. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-5 dni. Kiełkownica jest produktem wielorazowego użytku dającą możliwość jednoczesnej uprawy na szalkach 3 rodzajów kiełków.
Inne Metody produkcji: w słoiku, na ligninie, na gazie.