PSZENICA nasiona na kiełki 50g PLANTICO Zobacz większe

PSZENICA nasiona na kiełki 50g PLANTICO

1387

New product




100g kiełków pszenicy pokrywa aż 92% dziennego zapotrzebowania na mangan i 61% na selen.

Więcej szczegółów

10 szt.

Dostępny

2,18 zł brutto

Więcej informacji

Świeże kiełki nasion mają wyjątkowo wysoką wartość odżywczą. W wypuszczonym przez roślinę pędzie koncentrują się wszystkie składniki odżywcze: witaminy A, C, B1, B6, E, H oraz składniki mineralne i mikroelementy. Są także źródłem białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i błonnika. Mają wszechstronny wpływ na nasz organizm. Obniżają poziom cholesterolu we krwi, wpływają na budowę i odbudowę komórek i tkanek, wykazują pozytywne działanie na serce, nerwy, skórę, krew i mózg, chronią przed wieloma chorobami, odmładzają i odchudzają.


100g kiełków pszenicy pokrywa aż 92% dziennego zapotrzebowania na mangan i 61% na selen. Są istotnym źródłem magnezu (21% dziennego zapotrzebowania) i fosforu ( 20%). Regularne spożywanie kiełków pszenicy skutecznie ochroni organizm przed atakiem wolnych rodników i zapewnia sprawne funkcjonowanie mięśni, w tym mięśnia sercowego i systemu nerwowego. Zwiększają odporność, wzmacniają skórę, włosy, paznokcie, kości.

PRODUKCJA KIEŁKÓW:
Produkcja kiełków jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Bio-Natura. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-5 dni. Kiełkownica jest produktem wielorazowego użytku dającą możliwość jednoczesnej uprawy na szalkach 3 rodzajów kiełków.
Inne Metody produkcji: w słoiku, na ligninie, na gazie.