Mieszanka wzmacniająca nasiona na kiełki 30g Legut Zobacz większe

Mieszanka wzmacniająca nasiona na kiełki 30g Legut

0481

New product

Mieszanka składająca się z nasion soi, fasoli Mung i fasoli Adzuki. Polecana szczególnie w okresie jesienno - zimowym, ponieważ regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z tej mieszanki, uodparnia organizm przeciw infekcjom, dodaje energii oraz pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu

Więcej szczegółów

23 szt.

Dostępny

2,48 zł brutto

Więcej informacji

Mieszanka wzmacniająca organizm - nasiona na kiełki 30g

Mieszanka składająca się z nasion soi, fasoli Mung i fasoli Adzuki. Polecana szczególnie w okresie jesienno - zimowym, ponieważ regularne spożywanie kiełków wyprodukowanych z tej mieszanki, uodparnia organizm przeciw infekcjom, dodaje energii oraz pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu

Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni. Kiełkownicę należy ustawić w ciepłym jasnym miejscu. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.

Najlepsze efekty są przy używaniu trójpoziomowej kiełkownicy firmy Bio Natura.