Mieszanka Pikantna nasiona na kiełki 20g eko TORAF Zobacz większe

Mieszanka Pikantna nasiona na kiełki 20g eko TORAF

4089

New product

Kiełki są zasobne we wszystkie, najbardziej wartościowe substancje, minerały, aminokwasy i witaminy. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen).

Więcej szczegółów

5 szt.

2,35 zł brutto

Więcej informacji

Kiełki są zasobne we wszyskie, najbardziej wartościowe substancje, minerały, aminokwasy i witaminy. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen).

Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne. Kiełki zawierają związki, które przeciwdziałają wirusom i nowotworom.

Nasiona pochodzą z upraw ekologicznych.

Skład mieszanki:
- 40% Fasola Mung, Vigna radiata
- 10% Rzodkiew, Raphanus sativus
- 10% Rzodkiewka, Raphanus sativus sativus
- 10% Gorczyca biała, Sinapsis alba
- 10% Soczewica jasna, Lens culinaris
- 10% Soczewica zielona, Lens culinaris
- 10% soczewica czerwona, Lens culinaris

Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-6 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest ich produkcja w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18°C), nienasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2-3 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1 cm, po 3-6 dniach.

Produkty powiązane