Rzodkiewka Red Purple nasiona na kiełki 10g TORAF Zobacz większe

Rzodkiewka Red Purple nasiona na kiełki 10g TORAF

4088

New product

Nowa odmiana Red Purple o bordowych liściach i czerwono-białych łodygach ma wyrazisty ostry korzenno-orzechowy smak bogaty w substancje odżywcze.

Więcej szczegółów

2 szt.

2,00 zł brutto

Więcej informacji

Nowa odmiana Red Purple o bordowych liściach i czerwono-białych łodygach ma wyrazisty ostry korzenno-orzechowy smak bogaty w substancje odżywcze. Kiełki tej odmiany nie tylko dobrze smakują lecz także świetnie prezentują się na talerzu i w różnego rodzaju potrawach.

Kiełki rzodkiewki dzięki dużej ilości witaminy C ( zawierają jej 2 razy więcej niż korzeń rzodkiewki), podnoszą odporność organizmu. To świetny lek na przeziębienie, mają również działanie wykrztuśne. Dzięki dużej zawartości siarki wpływają korzystnie na stan skóry, włosów i paznokci.

Dodaje się je do salatek, kanapek, twarożku, jaj a także rozdrobnione do zup.

Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-7 dni. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Inną metodą produkcji kiełków jest ich produkcja w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona, następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22°C), nienasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 2-3 cm, po 3-7 dniach.

Produkty powiązane