Klarowin 10g (do win białych i różowych) 401600 Zobacz większe

Klarowin 10g (do win białych i różowych) 401600

4707

New product

Skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

Dostępny

1,89 zł brutto

Więcej informacji

Skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia.

Stosowany głównie do win białych i różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu.

Opakowanie 10 g Klarowinu wystarcza na sklarowanie 10 l płynu.

Użytkowanie:
Odpowiednią porcję KLAROWINU wsypać należy do 100 ml wody i dobrze wymieszać. Tak sporządzoną mieszaninę pozostawić na dobę sporadycznie mieszając. Po tym czasie roztwór wlewamy do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.