4815
New product
14 Przedmiot szt.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
25 litrów wspaniałego wina w 7 dni!
Wysokoalkoholizująca mieszanka drożdży winiarskich oraz pożywki do
fermentacji nastawów z owoców białych i czerwonych.
Szybka fermentacja,
uwydatniony aromat owocowy.
Wydajność alkoholu do 18%.
Instrukcja na 10 - 25 litrów
1. Przygotować nastaw według przepisu dla
wybranych owoców na wino półsłodkie.
2. Zawartość saszetki wsypać do ok. 300
ml wody o temperaturze nie przekraczającej 30°C. Dokładnie wymieszać.
3. Po
30 min całość wlać do nastawu wina. Cukier (200-300 g/l) należy dodawać w dwóch
porcjach: 1/2 na początku fermentacji, resztę po trzech dniach.
4.
Fermentować w temperaturze 20-29°C w ciągu 5-7 dni do ustania wydzielania
CO2.
5. Wino można przeznaczyć do bezpośredniej konsumpcji, dojrzewania lub
destylacji.
Skład:
drożdże winiarskie, pożywka mineralna, witamin B1.
Drożdże Turbo należy przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze
pokojowej.
Masa netto: 40 g