Korek aglomerowany, walcowy d.24x38 mm Zobacz większe

Korek aglomerowany, walcowy d.24x38 mm

1826

New product

63 szt.

0,41 zł brutto

Więcej informacji

Korek aglomerowany, walcowy d.24x38 mm

Są to tzw. korki naturalne, aglomerowane (naturalny korek, pokruszony, a następnie uformowany w kształt walca), o 24x38 mm
Przy użyciu korkownicy, można nimi zakorkować każdą butelkę.

Użytkowanie:
Wszystkie rodzaje korków z korka należy odpowiednio przygotować do korkowania. Zaniechanie tej czynności może prowadzić do uszkodzenia korków lub korkownicy. W warunkach domowych korki wystarczy zanurzyć na ok. 3 minut w gorącej wodzie lub umieścić pod przykryciem nad wrzątkiem. Dzięki temu będą one bardziej plastyczne, co ułatwi korkowanie butelek.

UWAGA:

Należy pamiętać, aby nie "nawilżać" korków zbyt długo, gdyż może to spowodować ich uszkodzenie.
Po zakorkowaniu, butelki powinny jedną dobę pozostać w pozycji pionowej. Pozwoli to na dopasowanie się korka do wewnętrznej ściany szyjki butelki. Następnie umieszczamy butelki w pozycji poziomej, co z kolei zapobiega wysuszaniu korka (wino "obmywa" korek) i zapewnia właściwą wymianę gazową między wnętrzem butelki, a otoczeniem. Po dwóch, trzech dniach należy sprawdzić czy korki nie przeciekają. Jeśli zauważymy wyciek, konieczne będzie wymienienie korka na nowy.

Szerokość produktu: 2.4cm
Głębokość produktu: 2.4cm
Wysokość produktu: 3.8cm